מתכון לשבועות וכמה רעיונות לעיצוב השולחן
- glikman18
- לפני יומיים
- זמן קריאה 3 דקות
איך אני אוהבת את חג שבועות! כל הלובן הזה עושה לי טוב על הלב. ואני יכולה לחיות על גבינות ומאפים. זה הכי בשבילי! וגם העובדה שהחג היפה הזה סוגר את חגי ישראל, ולאחריו יגיע ראש השנה, שאני גם מאד אוהבת – ממש משמח את ליבי. הלוואי וכולם היו יכולים לחגוג את החג הזה עם המשפחות שלהם. זו תפילה שלא מפסיקה להדהד – בכל עשייה שאנחנו עושים, בכל חגיגה, בכל ציון דרך, בכל נשימה.

אז לכבוד החג שקרב ובא, החלטתי לכתוב לכן מתכון הכי פשוט וקל שיש. כי למי יש זמן גם לארח וגם להכין כל כך הרבה מטעמים וגם "לבלות" במטבח ימים שלמים??? אני בעד קל ופשוט!
קרם-שניט הוא בעיניי אחד הקינוחים הטעימים, והפעם החלטתי להכין אותו כקינוח אישי, כמו משולשי פיצה קטנים....
את הבצק רצוי להכין באותו יום, אבל את רוטב הטופי (אם רוצים), ואת קרם הוניל אפשר להכין יום ואפילו יומיים לפניי – סגורים היטב ושמורים במקרר.
וזה הולך ככה:
מה צריך?
בצק עלים מופשר מראש / מצונן, שמור במקרר
שקית אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה להקצפה
כוס חלב 1
אבקת סוכר
לרוטב טופי:
1 כוס סוכר לבן
1 כוס שמנת מתוקה
איך עושים:
הבצק:
מחממים תנור לחום 180 מעלות
חוצים את דף בצק העלים לחצי – לאורכו, ובכל חצי מסמנים משולשים (ראו תמונה מטה).
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים עליה את המשולשים
מכניסים לתנור לאפייה לכ- 15 דקות (או עד שהבצק מזהיב).
מצננים את הבצק האפוי לחלוטין.
כשהבצק מצונן לגמרי, חוצים כל משולש בעדינות לשניים (כמו סנדוויץ').


לקרם וניל:
מקציפים במיקסר כוס חלב, עם שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
לרוטב טופי:
בסיר קטן ממיסים את הסוכר בהדרגה ועם הרבה סבלנות (זהירות שלא יישרף) מערבבים כל הזמן,
עד שמתקבל קרמל.
מנמיכים את האש ומוסיפים בזהירות ובהדרגה שמנת מתוקה (ממש בזהירות!!! זה לוהט ומבעבע ממש).
מערבבים כל הזמן וממשיכים לחמם על אש קטנה עד לקבלת רוטב אחיד וחלק.
מצננים.
הרכבת הקינוח (ממש לפני ההגשה):
"פותחים" את המשולשים לסנדויצ'ים וממלאים כל משולש בשכבה נדיבה של קרם.
סוגרים את המשולש ומפזרים מעל הכל מלא אבקת סוכר למראה חגיגי.
להגשה:
ניתן להגיש את רוטב הטופי בצד.
לחלופין, ניתן להגיש עם פירות העונה, או פירות אדומים טריים ליד או מעל (פטל, דובדבנים, אוכמניות ושות').

מצרפת לכן כמה מתכונים נוספים שעלו בעבר לבלוג ומתאימים בול לשבועות: בוגאצה יוונית מתכון משגע וקל עם פילו חמישה מתכונים לשבועות עוגת הגבינה הנהדרת של חגית - בסעיף 5
והנה כמה טיפים פשוטים (וזולים!!!) לעריכת השולחן:
עריכת שולחן היא אחד מתחביביי הידועים.
אני אוהבת את זה ממש, ונעים לי להפתיע בכל פעם את אורחיי עם שולחן שנראה דומה, אבל שונה.
אז הנה 3 דברים שיכולים לעשות לכן שולחן אלגנטי ומהמם:
1. צדפים!
כמה פשוט.
בפעם הבאה שאתן בים, לכו לאסוף צדפים מיוחדים. זה מרגיע והתוצר הוא כייפי.
אנדי אוהב לאסוף לי קונכיות קטנות, צדפים יפים ואני שמה אותם בצנצנות (שימוש חוזר) שאני אוספת לי.
הפעם, שמתי במרכזן נר גבוה והצדפים עוטפים אותו.
זה פשוט ומקסים בעיניי.

2. גיפסניות
הגיפסניות הלבנות קסומות.
הן מפזרות נצנצים של שמחה קטנה על השולחן.
לא צריך אגרטלים מיוחדים.
אפשר להשתמש בצנצנות חמודות של ריבה, של חרדל או כל רוטב אחר שנגמר, ואתן מסודרות.
גם בזה יש קסם, לטעמי.

3. אצטרובלים
גם על זה – אנדי אמון אצלי.
הוא אוסף לי אצטרובלים בכל הזדמנות ואני אוהבת את המראה שלהן על השולחן.
טבעי ומחוספס ומוסיף עניין.


אז מה דעתכן? תנסו?
ואם יש שאלות וצריכות "חבר טלפוני" – אני כאן.
שיהיה חג לבן ונעים. ושנתבשר בו בבשורות טובות, אמן!

Commentaires