סלינו על כתפינו, ראשינו עטורים (ובאמתחתנו מלא מתכונים)
בשישי שעבר, קיימתי את המפגש האחרון של ״אסתטיקה משפחתית״ לשנה זו, בנושא הבית. בשל הסמיכות לחג השבועות, החלטתי שהתפריט יהיה ברוח זו, וכך היה. השולחן נערך בצבעי חג בהירים, טבעיים. שיבולים הושחלו אל חבקי המפיות. ורדים לבנים הונחו במרכז והאוכל כולו היה רעיונות, השראות ומטעמים שמתאימים לחג.
בעקבות תמונות שהעליתי לסטורי שלי, ורילס שהעליתי אחר כך, קיבלתי מלא בקשות למתכונים מעוקבות ברשתות השונות ולפיכך, החלטתי לרכז הכל במקום אחד.
אז קבלו 7 מתכונים לחג השבועות, וכאלה שאפשר להכין גם ביום יום, בלי קשר לחג. כל המתכונים פשוטים להכנה, אי אפשר ליפול איתם, ומי שלא קוצרת שיבולים, תקצור מלא מחמאות - בהבטחה!
מוכנות?
קבלו את תפריט החג שלכן:
חלה ממולאת
לא, לא הכנתי את החלה הזו לבד (למי יש זמן?) קניתי אותה בסופר! ומילאתי אותה בדברים טובים, והכנסתי לתנור, והוצאתי אותה להגשה, וקישטתי קצת והיא קצרה מלא תשבוחות, וזה היה כל כך טעים והכי בקלות שיש.
מה נדרש? חלה טרייה 2 כדורי מוצרלה גדולים – פרוסים לחתיכות עגבנייה פרוסה אחת עלי בזיליקום שמן זית מלח בלסמי מצומצם
בין חריצי החלה, טומנים פרוסות מוצרלה ועגבניות (ניתן להכין יום קודם ולשמור ארוז היטב במקרר).
כ- 1/2 שעה לפני ההגשה מזלפים שמן זית בנדיבות על החלה ובין החריצים הממולאים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, לכחצי שעה או עד שהגבינה נמסה והחלה קראנצ'ית.
לפני ההגשה, מקשטים בעלי בזיליקום טריים ומזלפים בלסמי מצומצמם בנדיבות.
פורסים לפרוסות ומתענגים.
* אפשר להשתמש גם בגבינות אחרות, כגון גבינת עיזים, גבינות צהובות למיניהן ופרמז'ן, ובעצם כיד הדימיון הטובה עליכן ולפי טעמכן.
קרפצ'יו סלק וגבינת עיזים
מנת פתיחה כייפית, פרשית ויפה למראה.
מה נדרש?
חבילת סלק בואקום (כי למי יש זמן להתעסק עם סלק חי, קילופים, בישולים / צלייה)
גבינת עיזים מסוג "פרומעז" או דומיו
3 תמרים ללא קליפה וללא גרעין (שמים אותם במים רותחים לכמה דקות, והקליפה יוצאת בקלות)
מעט שום כתוש
שמן זית
רכז רימונים
מלח
פיסטוקים קלויים
פורסים את הסלק במנדולינה (זהירות על האצבעות) לפרוסות דקות
משטחים על צלחת הגשה יפה
מפזרים תמרים קצוצים ללא הקליפה והגרעין
מפזרים חתיכות קטנות של גבינת עיזים
בקערה קטנה מערבבים יחד שמן זית, מעט שום, רכז רימונים וטיפה מלח (לטעום ולתקן טעמים)
זורים את הרוטב מעל ואת הפיסטוקים הקלויים מפזרים לקישוט
כייף גדול לאכול עם לחם, או פשוט ככה – כמו שזה.
סרטי זוקיני על לאבנה
מה נדרש?
גבינת לאבנה, עדיף 9%
2 זוקיני
רוטב פסטו (ביתי או קנוי)
שמן זית
גרידת לימון (מלימון אחד)
שקדים קלויים, עדיף מלוחים
מורחים בנדיבות שכבת לאבנה על צלחת הגשה יפה
את הזוקיני קולפים עם קולפן לסרטים דקים (אפשר גם יום קודם, ללא תיבול כלל ולשמור בקופסה אטומה)
לפני ההגשה מתבלים את סרטי הקישואים בפסטו ושמן זית - לפי הטעם
מניחים את סרטי הזוקיני על הלאבנה
מגרדים גרידת לימון מעל לכל ומפזרים שברי קדים קלויים על המנה
נהדר למרוח על לחם טוב, או להנות מזה ככה.
ובהזדמנות זו, קבלו עוד ורסיה מופלאה עם זוקיני, שהתפרסמה כאן בשנה שעברה, לקראת שבועות.
קונכיות פסטה ממולאות
מצרפת לכן לכאן לינק למתכון הנפלא הזה שקיבלתי, ומאז אני דבקה בו בכל הזדמנות.
פסטה בלימון עם ארטישוק, גבינת עיזים וזיתים ואם כבר בפסטה עסקינן, הנה מתכון נוסף לפסטה, שנשלח בשנה שעברה כניוזלטר לרשומות הבלוג בלבד.
מה נדרש - לרוטב (ניתן להכין את הרוטב יום מראש ולחמם לפני ההגשה):
שמן זית
כמה עלי מרווה
1 כפית גדושה שום כתוש
תחתיות ארטישוק מקופסת שימורים – כל תחתית, חתוכה ל-4 רבעים (יש לשמור על הנוזלים של פחית השימורים)
זיתים שחורים (עדיפות לקלמטה, ללא גלעין)
חצי כוס לימון סחוט
גליל גבינת פרומעז (עיזים)
צנוברים קלויים
מלח, פלפל
פסטה שאוהבים, עשויה לפי הוראות היצרן.
אני מעדיפה ספגטי עם הרוטב הזה.
שימו לב, שהרוטב תמיד מחכה לפסטה.
את הפסטה מכינים ממש ברגע האחרון, מערבבים עם הרוטב ומגישים מייד.
להגשה: פרמז'ן – לצד המנה או מעליה.
אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן זית בסיר שטוח, ומוסיפים את השום ואת עלי המרווה.
מוסיפים את תחתיות הארטישוק, ומקפיצים אותן מעט בשמן הזית עם השום והמרווה.
מוסיפים את הלימון הסחוט וקצת מנוזלי פחית השימורים.
מוסיפים זיתים שחורים מגולענים.
ממליחים ומפלפלים, טועמים ומשפרים לפי טעמכם.
קצת לפני ההגשה:
מערבבים את הפסטה עם הרוטב החם, מוסיפים קרעי גבינת עיזים (חתיכות גסות שיימסו עם החום של הפסטה והרוטב), ומפזרים מעל צנוברים.
ניתן לפזר גבינת פרמז'ן מעל.
עוגת גבינה מהממת
את עוגת הגבינה הנפלאה הזו של חגית, אחת הנשים המהממות שהשתתפו בקורס שלי, "אסתטיקה משפחתית", פרסמתי במסגרת פוסט המלצות צפוניות. זו עוגה נהדרת לשבועות, קלה להכנה ותמיד יוצאת מוצלחת, לא מושחתת מדיי עם גבינות עתירות שומן, והיא טובה לכל ימות השנה וממש לא רק לחג. אז סידרתי לכן ארוחה לתפארת?? אל תשכחו לצלם, לכתוב ולספר איך היה. זה תמיד מרחיב את הלב בעוד כמה מילימטרים.
ואם יש לכן עוד מתכונים קלים ומנצחים שמתאימים לשבועות, אתן מוזמנות לרשום פה למטה, או לשלוח אליי בפרטי. ואתן יותר ממוזמנות להירשם לבלוג ממש כאן. מתכון נוסף, עם הטבה יישלחו אליכן כניוזלטר, הישר לתיבת המייל קצת לפני החג. אז שיהיה לכן חג שמח, עם מלא מאכלים טעימים, בטן מלאה מכל טוב ולב אוהב ♥
Comments