top of page
חיפוש

בוגאצה יוונית - מתכון לשבועות

בסוף ספטמבר, תחילת אוקטובר 2023 שהינו ברודוס, לרגל חופשה משפחתית מורחבת, שהייתה חלומית. לא פחות! אפשר לומר שחזרנו מגן-עדן, לגיהינום שהחל כאן ב- 7 באוקטובר. אבל רגע לפני שהחיים התהפכו, כשעוד היה אפשר להנות הנאה מלאה מדברים קטנים, התעלפנו על מאפה מסוים שחיכה לנו מדי בוקר בבופה המפנק שבחדר האוכל במלון. צילמתי את המאפה וגם את השם ביוונית והתחלתי בחיפושים לנסות להבין מה זה וכיצד מכינים. אלא שהמציאות הקשוחה של חיינו לא ממש השאירה בי חדווה או סיבה להתעסק בזה, וזנחתי את העניין לגמרי.

שמונה חודשים כמעט חלפו מאז השבת השחורה, האיומה. ושוב שבת. קמתי עם מועקה לא מוסברת וכאבי בטן והתלבטתי אם לנסות להכין היום משהו חדש לקראת שבועות.

ואז החלו השמועות על ארבעה חטופים שחולצו בחיים. ובמקביל ידיעות על תקיפות חריגות בעזה. הלב ברכבת הרים משוגעת. אז בין דאגה לבין תקווה גדולה – נכנסתי למטבח. חג בפתח, חשבתי לעצמי. ולמרות ששבועות מזכיר לי חגיגות אופייניות שתמיד מתקיימות בקיבוצים, והמחשבות אוטומטית נודדות עכשיו אל קיבוצי הדרום, וכל שיר של שבועות משום-מה גורם לי מייד לחשוב על שירי ביבס וילדיה ולבכות מרה, חשבתי שזו הזדמנות טובה בכל זאת להכין משהו טעים, חלבי-גבינתי, אולי יווני, וכך גם להפיג את המתח ועוגמת הנפש שרבצו על נשמתי. בעודי עסוקה בהכנות, הגיעו החדשות הטובות מאד. ארבעה חטופים שבו לגבולם ואין שמחה גדולה מזו. יום להתפאר בו, חשבתי לעצמי. התמונות, הסרטונים, קולות השמחה שהגיעו יחד עם חזרתם של החטופים – גרמו ללב לעלות על גדותיו.

הבוגאצה נכנסה לתנור. וכשיצאה ממנו, הגיעו כל בני הבית בעקבות הריחות והמראה היפה - לטעום את הפלא...

ו- וואלה, יצא יותר טוב מבמלון ברודוס!!! אז מצרפת לכן כאן, מתכון קל ופשוט להכנה לכבוד חג שבועות הקרב. קבלו את הבוגאצה היוונית: מצרכים להכנת כ- 13 עד 15 מאפים:

כ- 8 דפי פילו מצוננים / מופשרים 1 שמנת מתוקה 1 כוס חלב 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס סולת 1 ביצה 10 גר' חמאה מעט קינמון מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה: בסיר קטן שמים את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר והסולת ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה. מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר. רק כשהתערובת מצוננת, מוסיפים ביצה ומייד מערבבים, עד שהיא נבלעת לגמרי. להרכבת המאפה: מחממים תנור ל- 180 מעלות. חוצים כל דף פילו לחצי, ומניחים מנה גדושה של המלית באופן רוחבי בקצה אחד של הדף. מקפלים פנימה את השוליים משני הצדדים (כמופיע בתמונה), ומתחילים לגלגל לאורך.

מניחים את המאפים המגולגלים על נייר אפייה. ממיסים 10 גר' חמאה במיקרו ומברישים את כל המאפים, מכל הכיוונים. מכניסים לתנור לכ- 20 דק' / חצי שעה, עד שהמאפים זהובים.

כשהם מעט הצטננו, אפשר לפזר אבקת סוכר וקינמון מעל, למראה חגיגי ולטוויסט נוסף בטעם ולהגיש. הכינו קנקן תה או כוס קפה ותתענגו! 


ולסיום, מבקשת שלא נשכח, ולו לרגע אחד, שעוד 120 חטופים מחכים לחילוץ, להושעה, לגאולה ולשיבה הביתה. ואי אפשר לדבר על החזרת ארבעת החטופים שלנו, מבלי להזכיר את גיבור ישראל שנפל בקרב החילוץ ההירואי, פקד ארנון זמורה ז"ל. כנראה שהשמחה לא יכולה להיות שלמה ובכל אושר כזה, יש גם הרבה מאד עצב. לזכרו!


שיהיה חג שבועות משמעותי ומבשר טובות לכולנו. ואם אתן מכינות, אל תשכחו לחזור ולספר איך היה. 



180 צפיות0 תגובות

Comments


hello-revival-2_NRQBcggnU-unsplash.jpg
%D7%9B%D7%AA%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D
מריחה-צבע-yurehz-דנה-דלתות.png
ellieelien-MpOw8c_wPio-unsplash.jpg
alyssa-strohmann-tnpr-hPOta0-unsplash.jp
bottom of page