top of page
חיפוש

הבראוניז המפורסמים שלי

עודכן: 29 באוק׳ 2023

והרי לכם שני סיפורי אוכל ומטבח שמשתלבים לכדי מתכון אחד: כשתומר ואני עברנו לגור יחד, הייתי קלולסית במטבח. הכי אמיתי! לא ידעתי להכין חביתה. מה חביתה??? בקושי את הגז הדלקתי. הייתי נלחצת מהאש… בחיי! 🙂 

אבל היינו נשואים טריים והייתי מוכרחה להשקיע וללמוד את רזי המטבח ולמרות שניסיתי להרגיע את עצמי שקורנפלקס עם חלב או סנדויצ’ים מושקעים שאני יכולה להכין לאיש שלי הם תמיד אופציה, עד מהרה הבנתי שלא כך הם פני הדברים… כי האיש שלי – איך לומר בכנות!?!? – לא ממש בנוי לדברים כאלה. האיש שלי – גדול, חזק, עם תאבון בריא – צריך אוכל. אמיתי. עדיף ביתי. והרבה!!! וגם עוגה נחמדה לקינוח זה יופי.

אז בלית ברירה, התחלתי לפתוח ספרי בישול וללמד את עצמי. ״בישולה״ היה התורה שלי משך תקופה ארוכה. ואחר כך נכנסתי מאד חזק לאינטרנט והוצאתי משם מתכונים. כי – והנה בא הסיפור השני – באותה תקופה, החלטתי ביני לביני, ואין לי מושג מאיפה הגרלתי את ההחלטה המוזרה והנחושה הזו שמלווה אותי עד היום – שהאוכל מבית ילדותי נהדר הוא, אבל אני צריכה ללמוד לעשות דברים אחרים. כלומר, החלטתי שאני צריכה להמציא את עצמי מחדש, לשכלל ולהשתכלל, להכיר מתכונים חדשים, לבשל ולאפות דברים שאינם זהים למחוזות ילדותי ובכך להעשיר את הרפרטואר, בעיקר כדי שלא לשעמם. אני זוכרת שפורום מתכונים ב״תפוז״ היה אז מאד באופנה. הייתי יושבת שעות על גבי שעות מול המסך כדי להוציא מתכונים מיוחדים, אחרים, מרעננים. עד היום רוב המתכונים שהדפסתי משם – מלווים ומשמשים אותי. אחד מהם, הוא המתכון לבראוניז המופלאים האלה. חבריי מכנים אותם: ״הבראוניז של דנה״. גיסתי המהממת נשבתה בקסמיי ולא תריב איתי לעולם בזכותם. ילדתי בכורתי מכורה לריבועי הקסם הללו. ואני האמא הכי טובה בעולם כשיש אותם במלאי. אז שווה באמת!

תהנו!



רשימת קניות: 150 גרם חמאה 150 גרם שוקולד מריר 3/4 כוס סוכר 1/3 כוס סוכר חום 3 ביצים כפית תמצית וניל אמיתית 1/2 כוס קמח תופח 1 כפית נס-קפה (אני מחליפה את הקפה בקינמון) קורט מלח


אופן ההכנה: ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה (בפולסים. כל פעם 1/2 דקה, כדי שהשוקולד לא יישרף) ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים לתערובת המומסת את כל שאר המצרכים ברשימה ומערבבים היטב. משטחים את התערובת על גבי נייר אפייה בתבנית פיירקס מלבנית. אופים כ- 20 דקות - חצי שעה בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות. אפשר לפזר בהגשה מלא אבקת סוכר חגיגית.



פטנט: מצננים לגמרי את הפיירקס עם הבראוניז. לאחר מכן, מוציאים את נייר האפייה ומניחים על השיש. עם רולר של פיצה חותכים "שתי וערב", לאורך ולרוחב העוגה כך שמתקבלים ריבועים יפים ומדוייקים. בעזרת סכין מנתקים את הריבועים מנייר האפייה ומניחים בקופסת פלסטיק, להקפאה או לזלילה מיידית.




272 צפיות
hello-revival-2_NRQBcggnU-unsplash.jpg
%D7%9B%D7%AA%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D
מריחה-צבע-yurehz-דנה-דלתות.png
ellieelien-MpOw8c_wPio-unsplash.jpg
alyssa-strohmann-tnpr-hPOta0-unsplash.jp
bottom of page