top of page
חיפוש

על קונכיות וחברויות


אי שם, מתישהו לפני חנוכה, ישבנו בים, אני וחברה, שהיא בעצם אחות בלב. בין "סגר בלוף" ל"סגר מהודק", דיברנו על קינוחים ועל אוכל ומה אכין להדלקת נרות משותפת ואגב כך, היא המליצה שאעקוב באינסטוש, אחרי "חברה מהספורט״: "היא מכינה דברים מדהימים", "היא בדיוק הסגנון שלך", "היא גם אוהבת את המטבח כמוך" ו"גם לה יש מלא ילדים" 😊 אלה היו רק חלק מהאמירות שנאמרו ועשו לי חשק מיידי לבדוק במה מדובר.

נראה לי, שכאן המקום לפתוח סוגריים ולומר שחיבורים ברשתות החברתיות הם דבר מופלא, בעיניי. הם תמיד מעניינים ותמיד מביאים איתם ערך מוסף. כשאני בוחרת ״לעקוב״ אחרי מישהו, אני בוחרת להיות ניזונה מרעיונות, להיות פתוחה ללמידה, להיות מופרית מעשייה ולשטוף את העיניים ביופי ובטוב. זו בחירה שכזו. יש הרבה דברים לומר על הסושיאל מדיה, לטוב ולרע. וגם לרע מאד. אבל לטעמי, אם יש משהו יפה במדיה החברתית, זה שהנותן מקבל, המשפיע מושפע וההשראה היא מיידית ולרוב גם הדדית - כל עוד בחרנו נכון.


וכך היה עם ליאת. נחשפתי לעמוד האינסטגרם שלה (liat_kokozitoni@) שכולו שיק וניקיון אסתטי ויש בו מלא מתכונים ורעיונות לבישול ואפייה (חפשו בהיילייטס). כולם קלים וטובים. ״תכל׳ס, אם לא קל ומהר - לא מעלה!״ היא כותבת לי אגב התקשקשויות שלנו "מאחורי הקלעים" ומי כמוני מבינה אותה. ליאת היא אמא לחמישה (ונראית בעצמה כמו ילדה!!!) ועושה שמח למשפחתה, הישר מהמטבח. בהיילייטס שלה תמצאו מלא רעיונות לדברים מתוקים ומלוחים כאחד, לארוחות ולמתכונים שכייף להכין ולשמח בהם. והכל באמת פשוט וטעים! ליאת תמיד אדיבה ועונה באהבה, על כל שאלה, בקשה להבהרה ובעיקר - מורגשת אצלה האהבה שבנתינה ובעשייה עצמה.

אז זהו, יש לי חברה חדשה! והמצחיק הוא, שלא נפגשנו אפילו פעם אחת פנים אל פנים. ובכל זאת, אני מרגישה שהיא חברה. חברה לאינסטוש. חברה למתכונים. חברה להשראה.

כי לחברויות - כידוע בימינו אנו - יש פרשנויות רבות.... והנה, מהחברה החדשה שלי למדתי את המנה המהממת הזו, שהיא מדהימה ביופיה, טעימה בטירוף ופשוטה להכנה.

קיבלתי את ברכתה של ליאת ואני מפרסמת כאן את המתכון המהמם הזה שלה, עם קצת הערות, שינויים ותוספות שלי (בסוגריים). וזה הולך ככה:


מתכון מנצח לקונכיות פסטה ממולאות

מה דרוש?

פסטה קונכיות גדולות, מבושלת לפי הוראות היצרן (אני אוהבת לבשל אל-דנטה, לא מאד רך, כי הן בין כה עוברות לחימום בתנור. צריך שהן יהיו רכות מספיק למלא בהן את המילוי, אבל לא רכות מדיי). * הפסטה המדוברת היא של חברת DeCecco


350 גרם גבינת ריקוטה 150 גר' פרמזן מגורדת מלח, פלפל שמן זית עלי בזיליקום עגבניות מקופסא (אני משתמשת ב-2 פחיות שימורים של עגבניות חתוכות דק, Mutti) * לעגבניות אני מוסיפה מעט שום כתוש, טיפה סוכר, מלח ופלפל – אבל אתן מוזמנים להשתמש בכל רוטב שאתן אוהבות. מניחים את רוטב העגבניות בתבנית עגולה ומרווחת, שמתאימה לתנור. בקערה נפרדת, מערבבים את חומרי המילוי (ריקוטה, פרמזן, מלח, פלפל ומעט שמן זית). ממלאים את הקונכיות המבושלות ומניחים אותן בעדינות על הרוטב. אפשר לפזר מעל פתיתי פרמזן ומעט שמן זית ולקשט בעלי בזיליקום בין הקונכיות.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, לכחצי שעה. כמה פשוט, ככה גאוני וטעים! וזו כל התורה בעיניי, תמיד. להכין אוכל טעים, מזין, פשוט ויפה.


אז כמו שכבר אמרתי - חיבורים ברשתות החברתיות הן דבר מופלא, בעיניי. למעשה, חיבורים ברשת, הם כמו קונכיות ממולאות... הן יקרות ערך, ובפנים יש דברים טובים, שמזינים את הנפש (ולעיתים קרובות גם את הבטן).


אז תודה ליאת, על המתכון הנהדר הזה! ותודה לך, אחותי, על ה״שידוך״ המפרה הזה, שהרחיב את התפריט שלנו, את הארסנל במטבח והביא איתו השראה נעימה.

ואם גם לכן יש חברה ברשת החברתית, שמפרה אתכן ומזינה את נשמתכן, את השולחן שלכן, או את העשייה שלכן - אתן יותר ממוזמנות לשתף, ממש פה, למטה.


רוצות שגם אנחנו נהיה חברות!? רוצה שאשלח אלייך ישירות את כל הפוסטים שלי כדי שלא תפספסי כלום? מלאי את פרטייך כאן ושגרי חזרה אליי.


544 צפיות
hello-revival-2_NRQBcggnU-unsplash.jpg
%D7%9B%D7%AA%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D
מריחה-צבע-yurehz-דנה-דלתות.png
ellieelien-MpOw8c_wPio-unsplash.jpg
alyssa-strohmann-tnpr-hPOta0-unsplash.jp
bottom of page