לביבות קישואים וריקוטה אפויות
עודכן: 10 בספט׳ 2020
שוב שוברת את הראש מה להכין להם לצהריים.
פסטה – יש. שני רטבים – אדום ולבן – יש.
לא בא לי על מנה בשרית היום.
בדיוק חזרתי מראובן הירקן. הקנייה עדיין מונחות על השולחן.
נזכרת בקישואים שבשקית. מיד חושבת על לורי.
מציצה במקרר. הריקוטה קורצת לי. גם הפרמזן יושב שם על המדף, משועמם.
זהו, ההחלטה התקבלה.
מפשילה שרוולים, מתנערת מתכשיטים, מדליקה את התנור לחימום.
מגרדת 4 קישואים בינוניים, מוסיפה גבינות, קמח וביצים ומכניסה לתנור.
חצי שעה והנה הגיוון שלנו לארוחת הצהריים מוכן.
וכך הולך המתכון על כל פרטיו:
3-4 קישואים מגורדים בפומפייה עבה
2 כפות גדושות של גבינת ריקוטה 5%
פרמזן מגורר, לפי הטעם
קרעי גבינה צהובה (כ-2 פרוסות גבינה קרועות לחתיכות גסות)
1/4 כפית שום כתוש
2 כפות גדושות קמח תופח
2 ביצים
מלח, פלפל
(אפשר להוסיף לתערובת כל גבינה אהובה אחרת: פטה מגוררת, גבינת עיזים פרומעז או כל וריאציה אחרת).
מערבבים את התערובת היטב.
פורשים נייר אפייה על מגש התנור ומורחים עליו שמן קנולה (כ-1.5 כפות).
מניחים תלוליות מהתערובת במרחק מה זו מזו.
אופים כרבע שעה ואז הופכים את הלביבות ומכניסים לעוד אפייה של כ-10 דקות.
הכי טעים לאכול חם, ישר מהתנור…
איזה ילד אוהב קישואים, אתם שואלים את עצמכם? אז לפני תגלית הלביבות האלה, גם אצלי לא היו להם קליינטים בקרב הילדים. אבל איכשהו הגבינות וריח האפייה מעדנים את טעם הקישואים ופותחים את התיאבון. הבנות אוהבת את זה מאד ובקרב המבוגרים גם כן נרשמה הצלחה! הייתה לנו אחלה ארוחת צהריים. מקווה שגם שלכם תהיה כזו!
בתאבון!
Comments