top of page

כשהיינו בניו יורק… או: על עוגיות נפלאות ותה קר

  • 16 בספט׳ 2019
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 9 בספט׳ 2020


ree

כשהיינו בניו יורק (כן, כן. שוב אני עם הניו יורק הזאת), לא שתיתי קפה.

מהסיבה הפשוטה שהוא לא ערב לחיכי.

הוא חזק מדיי, הקפה שלהם, והחלב שם לא היטיב עימי.

בקיצור, הייתי צריכה למצוא חלופה אחרת למשקה הבוקר שלי, ליד ארוחת הבוקר ולאחה"צ, ליד העוגה ובכן, באין קפה… נשתה תה!

וכיוון שהימים היו חמימים ברובם, שתיתי אותו קר!

תה קר.

והרי אין זמן טוב מעכשיו לשתות תה קר.

נכון, זו לא תורה מסיני להכין תה קר, אבל החלטתי להעלות לכאן הוראות הכנה

רק כדי שיהיה לי תירוץ לספר פה את העניין סביב עוגיות ה- chocolate chips שאני כל כך אוהבת…

כי כשהיינו בניו יורק (כן, כן…) והשעה הזו הייתה מגיעה (קוראים לה five o’clock), היה מגיע איתה גם הדחף העז למשהו מתוק, לצד הקפה.

אההההההמ, סליחה. לצד התה הקר.


ובכן, באמריקה, אתם ודאי יודעים, שעוגיות השוקולד צ׳יפס הן ענקיות.

הקוטר שלהן מכובד והן מלאות צ׳אנקים של שוקולד מריר איכותי (לא כזה של אופנהיימר, יסלחו לי האופנהיימרים, על אף שאני משתמשת במוצרים שלהם לא מעט), והן מתוקות ומנחמות ותמיד יסגרו את הפינה של ״משהו מתוק בפה״.


ree


אז החלטתי לשדרג את העוגיות הרגילות שלי ולעשות הומאז׳ לעוגיות הניו יורקיות האהובות עליי.

וזה, עם תה קר ליד – בכלל יעיף אתכם אל התפוח הגדול! מובטח!



אז ככה:

לתה הקר נדרשות 3 שקיות של תה בטעם אהוב.

אני אוהבת מאד להשתמש בתה הירוק של ויסוצקי על כל טעמיו, גם משום שכמות הקפאין בו היא ירודה וגם הוא מרגיש יותר קליל. ומכיוון שאצלנו גם הילדים שותים מהתה (אני מכינה אותו בקנקן ענק ומגישה כמעט בכל ארוחה, כ״מיץ״. הם מתים על זה!) עניין הקפאין משחק פה תפקיד. אצלנו הולך טוב בעיקר הצ׳אי מאסלה, תפוז ומנדרינה, יסמין וגם הלימונית ולואיזה.


ובכן, 3 שקיות תה עם איזשהו ממתיק לבחירתכם (אני שמה על קנקן של ליטר וחצי, 2 ״כדורי״ סוכרזית,

אבל אפשר בהחלט להמתיק עם סטיביה או אפילו עם סוכר רגיל, בכמות לטעמכם).


מכינים תה בספל גדול עם מים רותחים, כמו כוס תה רגילה, ונותנים לתמצית לעמוד ולמים להתקרר.

כשהתה פושר, מעבירים אותו לקנקן גדול ומוסיפים מים.

מאחסנים במקרר כשעתיים לפחות.

אפשר להגיש עם פרוסת לימון

וקש קטן תמיד משדרג את חוויית השתייה…


ree

ועכשיו לעוגיות ״האמריקאיות״ שלי – נדרש:

200 גר חמאה

1/2 כוס סוכר חום

3/4 כוס סוכר לבן

2 ביצים

4 כפיות תמצית וניל.

1/4 2 (שתיים ורבע) כוסות קמח תופח

מעט מלח

250 גר שוקולד מריר, חתוך לצ׳אנקים גדולים


ree

לשדרוג (אצלי מאד אוהבים):

כוס קוקוס טחון

חופן צימוקים

מעט שוקולד לבן (חתוך גם הוא לצ׳אנקים)


ree



אפשר כמובן לוותר על התוספות האלו ולהוסיף מעט קינמון במקום או שקדים שאוהבים

(שקד טבעי / פקאן / פיסטוק) וגם אפשר שלא להוסיף כלום.



ree


ממיסים את החמאה ומוסיפים את כל החומרים בזה אחר זה.

מערבבים את התערובת היטב ומניחים על מגש התנור מרופד בנייר אפייה כדורים (אפשר עם כף גלידה) במרווחים יפים אחד מהשני, כדי שלא יידבקו זה אל זה.



ree


אופים על כ-150 מעלות, במשך כרבע שעה (תלוי מאד בתנור. העוגיות צריכות לצאת זהובות).



ree


אני הכפלתי כמויות.

יצאו לנו כ-75 עוגיות גדולות יחסית.

ואפשר כמובן להכין אותן קטנות יותר.



ree


אז בהצלחה ובתאבון וגם ד״ש לתפוח הגדול…



ree

Commentaires


hello-revival-2_NRQBcggnU-unsplash.jpg
%D7%9B%D7%AA%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D
מריחה-צבע-yurehz-דנה-דלתות.png
ellieelien-MpOw8c_wPio-unsplash.jpg
alyssa-strohmann-tnpr-hPOta0-unsplash.jp
bottom of page