top of page
חיפוש

שנה טובה דיה (כולל מתכון מתוק לחג)


החגים האהובים עליי ביותר הם ראש השנה ושבועות. זה שפותח את השנה וזה שסוגר אותה. כמה סימבולי!

כבר שנים ארוכות שאני דואגת למצוא לי לפני ראש השנה איזו חצי שעה, עם קפה ועוגה (סתם, לא חייבים. אפשר משהו מפנק אחר ולא עתיר קלוריות), שבה אני מסכמת לעצמי את השנה שהייתה, מודה על מה שהיה ומבקשת בקשות לשנה שתבוא. מן ריטואל כזה, שעושה בסדר בראש ובלב. ממליצה לכן ממש לנסות. יש בזה משהו מטהר, מנקה, שמאפשר להציב לעצמנו יעדים להמשך, אך גם מודה על הדרך שהייתה ומאפשר רטרוספקטיבה אל העבר.



אז איפה תחגגו השנה את החג?

עם מי ואיך?

אתן כבר יודעות איך ייראה השולחן שלכן?

יצרתי מדריך דיגיטלי שימושי לעריכת השולחן, עם הרבה רעיונות, טיפים, השראות ושלב אחרי שלב עם ה"אני מאמין" שלי לעריכת שולחן יפהפה, שפותח את התאבון ומאפשר אירוח מנצח. הוא נמצא כעת בחנות האתר שלי, בסכום מתוק, ויכול לשמש גם כמתנה (יש אופציה לרכוש גיפט כארד עבור מישהי שאתן אוהבות, אולי אפילו עבור זו שמארחת אתכן). לרכישה, אפשר כאן ואתן תמיד מוזמנות לשלוח לי תמונות, להתייעץ, לשאול ולשתף. כאן, בווטסאפ או באינסטוש.


השנה, נחגוג בהרכב משפחתי מלא, בבית הוריי.

כבכל חג, אני עוזרת לאמא שלי עם התפריט לארוחה, ומתכננת לעשות זאת גם השנה.

מצרפת לכן את המתכון שהעליתי לכאן לפני שנתיים, עם אלטרנטיבה מודרנית לתפוח בדבש המסורתי:

קרפצ'יו תפוחי עץ.


והשנה, מנה אחרת עם תפוחי עץ. קינוח, למעשה!

הוא יוצא כל כך אלגנטי למראה, וטעים בטירוף, ועם מעט השקעה, מתקבלת תוצאה מהממת.



החומרים לכ- 8 / 10 יחידות (תכפילו כמובן):

2 תפוחי עץ שאוהבים (אני מעדיפה תמיד תפ״ע ירוקים, חמצמצים)

בצק עלים מופשר, קר מאד

50 גרם חמאה מומסת

מעט סוכר לבן כפית קינמון

אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)



אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות

חוצים 2 תפוחים על קליפתם, לעיגולים בעובי 2 ס״מ

מוציאים מהם את הליבה באמצעות חותכן עגול או (עדיף) עם פקק של בקבוק (לקבלת חור מרכזי רחב יותר).

חותכים רצועות בצק עלים ארוכות (אפשר באמצעות סלייסר של פיצה) ועוטפים כל תפוח בבצק, מהאמצע כלפי מטה ואז כלפי חוץ, ובחזרה לאמצע.

מניחים את כל התפוחים המלופפים על מגש התנור ומורחים בעדינות בחמאה מומסת. מערבבים סוכר עם כפית קינמון ובוזקים בנדיבות מעל.

מכניסים לתנור שחומם מראש לכ-20 דקות (170 מעלות), או עד שהבצק מזהיב.

בוזקים מעל מלא אבקת סוכר ומגישים לשולחן חם, מומלץ עם כדור גלידה ליד.



פשוט, אלגנטי וטעים ממש, והשילוב בין משהו חם (תפוח-עץ בבצק) עם קר (הגלידה) - הוא שלמות.


בהצלחה רבה, ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה. שנה בה נחייך יותר, שנודה על ה"יש", שנהיה אנשים טובים יותר, שניצור, ונצמח, ולא נשכח להנות גם מהדרך. שתהיה לנו שנה מוצלחת וטובה דיה.



215 צפיות0 תגובות

Comments


hello-revival-2_NRQBcggnU-unsplash.jpg
%D7%9B%D7%AA%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D
מריחה-צבע-yurehz-דנה-דלתות.png
ellieelien-MpOw8c_wPio-unsplash.jpg
alyssa-strohmann-tnpr-hPOta0-unsplash.jp
bottom of page