top of page
חיפוש

בימים האלה - 6 המלצות לשנה חדשה

אין הרבה מה לומר בימים האלה. הכל כבד ועצוב. מטריד ומלא שאלות. המתח, המועקה וחוסר הודאות מה יהיה מחר - נוטים להשתלט ולכרסם בנו.

בימים האלה, אני נעה בין תקווה לבין נפילה ומשתדלת להיאחז בדברים הקטנים שעושים לי נעים. דברים שיש לי שליטה עליהם, שאני מצליחה לנהל אותם ומכניסים לי קצת אור לחיים.

במהלך החודש האחרון קיימתי שתי קבוצות ל"תחזוקת הלב" בווטסאפ.

זה נתן לי כל כך הרבה אנרגיה, ומשמעות, וחיבור.

הרגשתי שיש תכלית וכוחה של הקבוצה היה עוטף ונשי ורך.

אז במאמץ להביא גם לכאן את אותה הרוח, החלטתי לתת כאן 6 המלצות (חלקן ניתנו בקבוצה) שעושות את הימים האלה יותר נסבלים, נעימים, מנחמים ומוארים.

מקווה שתמצאו בהן עניין וטעם:

 

1. פקעות

בכל שנה, החורף מביא איתו פקעות של יקינטון, נרקיסים ופעמוני גשם.

אלה האחרונים הם המועדפים עליי.

קונים עציץ עם מלא פקעות, מניחים בכלי יפה ומחכים שיפרחו.

וההפתעה הזו של פריחה כביכול מ"כלום", היא מופלאה בעיניי, מרגשת ומשמחת כל פעם מחדש.




2. מרק פטריות הכי קל בעולם

זהו המרק הכי פשוט והכי מפנק שיש:

1 בצל - פרוס לטבעות

פורסים גם את כל סוגי הפטריות שאתן פוגשות ואוהבות:

פטריות פורטובלו

פטריות שמפיניון

פטריות שימג׳י - להשאיר אותן שלמות



 

מטגנות את הבצל במעט שמן זית, עד להזהבה

מוסיפות את הפטריות ומקפיצים 2 דקות

מוסיפות 3 כפות קמח ומצפות היטב את הפטריות והבצל

מוסיפים מים עד גובה הסיר, ומתבלים:

1 כף אבקת מרק בצל מומסת במים רותחים

מלח, פלפל

מעט אגוז מוסקט

מביאות לרתיחה ומורידים לאש קטנה לחצי שעה.

 

מגישות לקעריות יפות.

אפשר להוסיף גם כף שמנת חמוצה מעל, או לפזר גבינה קשה מגורדת (קשקבל, עמק, מוצרלה וכו'), שנמסה לתוך המרק ובצל ירוק / עירית מעל, ולאכול בתאבון. גם טוסטונים קטנים עם גבינה צהובה מותכת מעליהם - הולכים נהדר עם המרק הזה.



3. בימות החורף, ובתקופה הזו בפרט, אני מדליקה נרות.

הם נותנים אווירה והאור שלהם חם ונעים ועושה טוב בלב.

לאחרונה, התוודעתי ליתרונותיו של המבער, שלא רק מפיץ אור אלא מפיץ גם ריח. שמים בו שמנים אתריים בניחוחות שונים שתומכים בנפש שלנו. לכל ריח יש סגולות אחרות וזה כזה חורפי וכייפי בעיניי.

לפיכך, האצתי בשלי הקרמיקאית המוכשרת, להכין מבערים קלאסיים מקרמיקה שיוכלו להיות גם piece עיצובי יפה, וגם פונקציונלי. היא עכשיו מעניקה לכן 15% הנחה לרכישה באתר שלה, בהזנת קוד קופון DANA בזמן התשלום (בתוקף עד 1/3/24). לגבי השמנים האתריים, הריחות האהובים עליי הם שילוב של אורן ואשכולית. או לבנדר וברגמוט. ואם בא לכן לתמוך גם ביישובי הדרום, השמנים האתריים של "ערוגות", נחשבים לטובים במיוחד.




4. קשה לי לקרוא בימים האלה.

אני כל כך אוהבת לקרוא אבל לא מצליחה להתרכז לאורך זמן ובלילה, העיניים מתעייפות מהר ואני גמורה ונרדמת מהר עד להתעוררות הבאה…

תחילה, קראתי קצת שירה, שחיזקה אותי ונתנה לי תחושה שאני מכניסה לחיי משהו ערכי ותרבותי, בזמנים הבלתי אפשריים האלו.

וכשהרגשתי קצת יותר מסוגלת רגשית, עברתי לסיפורים קצרים.

זה לא דורש ריכוז לאורך זמן, היקשרות לדמויות ולהחזיק בזיכרון פרטים על חייהן.

אפשר לסיים סיפור ולשים בצד עד לסיפור הבא. אין המשכיות ולא צריך לזכור פרטים. אהבתי מאד את ״לב רעב״ של אשכול נבו. סיפורים קצרים שמסופרים ברובם (למעט שני סיפורים, נדמה לי, שנכתבו בלשון נשית), מנקודת מבטו של הגבר וזו הסתכלות מרעננת, עם עלילות נוגעות ללב ברובן. היה שם סיפור או שניים שהייתי שמחה אם הייתה להם עלילת המשך, ושנתקעו לי בראש הרבה זמן אחרי, גרמו לי לחשוב ולהרהר, וזה הרי מה שכולנו היינו רוצות, אני חושבת, כשאנחנו קוראות ספר...




עכשיו, אני קוראת את "סיפורים מן הפרידה", של שירי ארצי ומאד נהנית. כתיבה עמוקה וסיפורי הצצה אל בני זוג שנפרדים ואל מאחורי הקלעים של הזוגיות שלהם. מרתק, כתוב היטב וגם כאן סיפורים קצרים ולא מחייבים, שזה נפלא.




5. השיר הזה נגע לי ללב.

עידן רייכל מספר: "כשאסתר אחותה התאומה של סבתי כבר הייתה חולה מאד ומבוגרת מאד והאמת היא שכבר לא נראתה במיטבה, שכבה במיטה בימיה האחרונים ולפתע נכנס לחדרה יוסף, בעלה. עשרות על עשרות שנים עם החליפה והקסקט, ומקל ההליכה ואומר לה: 'איזו יפה את אסתר, אם לא הייתי נשוי לך הייתי מבקש ממך להתחתן איתי היום'.״

"כל יום מחדש״ ריגש אותי כל כך. וגידי גוב מוסיף לזה נופך מיוחד.

 

6. מתכון לעוגה הכי פשוטה שיש, מחומרים נגישים, שתענוג לאכול לצד הקפה ואהובה מאד גם על הילדים וגם על הוריהם. עוגת נוטלה, של חברתי הילי:

מקציפים מיכל קטן שמנת מתוקה

מוסיפים 2 ביצים + 2/3 כוס סוכר.

כשהתערובת מסמיכה - מוסיפים:

1 כוס קמח תופח

6 כפות גדושות נוטלה

לערבב היטב ולהעביר לתבנית משומנת (עגולה גדולה / 2 אינגליש קייק / בינונית ואינגליש)

אני מוסיפה גם 50 גר׳ צ׳אנקים של שוקולד מריר ו-50 גר׳ צ׳אנקים של שוקולד חלב מעל ומפזרת מעל. הם שוקעים פנימה תוך כדי אפייה ומוסיפים איזה פינוק כייפי בכל ביס.  

אופים בחום של 160 מעלות, כחצי שעה או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים (זהירות מאפיית יתר ומייבוש העוגה).





מקווה שתבשלו, תאפו, תקראו לאור מבער, תקשיבו לשירים יפים ותחזרו להמליץ פה על דברים שכדאי לדעת וטוב להעלות את המורל בהם. ולכבוד השנה החדשה, שבתקווה תבוא עלינו לטובה, בודקת היענות לפתיחת מחזור שלישי של קבוצת הווטסאפ ל"תחזוקת הלב". אם אתן בעניין, כתבו לי. תכנים מחזקי לב, כלים אימוניים לצלוח את הימים האלה טיפה יותר מחוזקות, וכמובן גם מתכונים, המלצות והרבה השראה ואסתטיקה. הכל בווטסאפ, עם ליווי והתייחסות מחזקת שלי לכל אחת.

כאמור, אני שוקלת לפתוח מחזור שלישי ב- 21/1/24 ואבחן את העניין לאור הביקוש.

ובסוף ינואר, בלי נדר, מתכננת לחזור לארח פרונטלית אצלי בבית, עם תוכנית האימון הקבוצתי "שמחות קטנות של יום חולין", שאין זמן יותר טוב מזה, בשביל לדבר על עניינים שבלב ולהכניס לחיינו קצת שמחות קטנות, בתקופה כל כך עמוסה רגשית.


שנתבשר בבשורות טובות במהרה, אמן וששנת 2024 תבוא עלינו עם הרבה חמלה והזדמנויות לשינוי ושיפור, התפתחות וצמיחה.

206 צפיותתגובה 1

1 Comment


דנה את אלופה. עונג קטן ונהדר. תענוג ♥️


קרן ברק.

Like
hello-revival-2_NRQBcggnU-unsplash.jpg
%D7%9B%D7%AA%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D
מריחה-צבע-yurehz-דנה-דלתות.png
ellieelien-MpOw8c_wPio-unsplash.jpg
alyssa-strohmann-tnpr-hPOta0-unsplash.jp
bottom of page