top of page
חיפוש

חנוכה, חג יפה כל כך

חנוכה הוא חג אהוב. יש בו אור, ושמחה, וחום וזמן יחד והרבה אהבה. וגם קלוריות בשפע!

ולכבוד חג הקלוריות, החלטתי להעלות לכאן שני מתכוני must, של מנות הדגל של החג, אך מעט שונות.


הראשונה, היא רושטי. מכירות???

רושטי היא לביבה ענקית שמקורה בשוויץ. ומכיוון שלהוריי האהובים יש חיבה גדולה לשוויץ, גם לי יש כבוד למקום הזה ואהבה יתרה למאכל הזה בפרט.

ואם נחזור למחוזותינו, הרי שבמקום לעמוד ולטגן עכשיו מלא לביבות קטנות, אני מעדיפה להכין לביבה ענקית אחת גדולה, שאפשר להכין במחבת אחת (עם קצת פחות שמן עבור מיליון לביבות באותה כמות בלילה) ולחלק לכולם פרוסות לצלחת, ממש כמו עוגה.



אמא שלי אומרת שהכי טעים לאכול את זה עם ביצת עין מעל. אצלנו הגירסה המנצחת היא פשוט לבזוק סוכר מעל. ואפשר כמובן עם שמנת חמוצה, רסק תפוחי עץ או פשוט ככה, לצד סלט כדי לאזן את רגשות האשם.

וזה הולך ככה:


מה דרוש? (ל-4 רושטי בגודל בינוני, על מחבת בקוטר 18-21)

כ-6 תפוחי אדמה מגורדים במעבד מזון

בצל אחד קלוף מגורד במעבד מזון

3 כפות קמח גדושות

3 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם


שמן קנולה לטיגון



לאחר גירוד תפוחי האדמה והבצל מניחים אותם במסננת, כשמתחת קערה ונותנים להם להגיר נוזלים. אפשר ללחוץ קצת על התערובת עם כף ו״לעזור״ לתערובת להיפטר מהנוזלים (זה שלב חשוב!)

לאחר מכן, מוסיפים קמח וביצים, מלח ופלפל ומערבבים יחד.

שמים במחבת כ-3 כפות שמן קנולה וממתינים שהשמן יהיה חם ומוכן לטיגון עמוק…

משטחים חלק מהתערובת (תלוי בגודל המחבת שלכם. אני אוהבת להכין במחבת קטנה) - שכבה לא דקה ולא עבה מדיי. לא דוחסים את התערובת, אלא משאירים אותה אוורירית במידה.

נותנים לתערובת להיטגן כמו לביבה וכשהצד התחתון נראה מוכן, הופכים את הרושטי. * אפשר להפוך בעזרת תרווד או להפוך את המחבת כולה על צלחת, אם זו מחבת גדולה. רק זהירות מהמחבת הלוהטת ומשאריות שמן שזולגות עם ההפיכה. כדאי להשתמש בכפפות אפייה.

מוציאים לצלחת הגשה כשהצבע משביע רצון, מטוגן במידה שאנחנו אוהבים ומגישים מייד לשולחן.




המתכון השני, הוא סופגניות אשל אפויות.

אני מתה עליהן!!!

אבל מתקמצנת על אכילתן בעקבות תועפות השמן שהן שוחות בהן. בכללי, אני שונאת לטגן (גם שניצלים הם לא מנה קבועה אצלי במטבח בדיוק בגלל העניין הזה) וקשה לי לשאת ששופכים חצי בקבוק שמן או יותר, כדי לטגן בשמן עמוק.

יחד עם זאת, אני חוטאת באכילת סופגניות מדי פעם.

בעיקר כשיש הדלקת נרות שחשובה לי ובא לי לשחרר ולא ״לדפוק חשבון״.

אבל השנה החלטתי לנסות ״לדפוק את המערכת״ פעמיים. וזה עבד!!!

מה זאת אומרת?

החלטתי להכין מתכון ותיק של סופגניות ״לעצלנים״. בלי שמרים ובלי לישה ובלי התפחה, ובכל זאת לקבל את הדבר הביתי והמענג הזה!

מדובר למעשה במתכון לסופגניות אשל, שכולכן וודאי מכירות, אלא שהפעם הגדלתי לעשות ואפיתי אותן! וזה היה וואו!!!!

אמנם לא הדבר האמיתי, השמנוני, אבל בהחלט ראוי, שלא לדבר על חסכוני בקלוריות. וכשהן יוצאות מהתנור, לוהטות, עם מלא אבקת סוכר מעליהן וריבה טובה שמכניסים באמצע - אי אפשר שלא להתלקק ולהתענג.



אז מה דרוש? (לכ-16 סופגניות בינוניות)

2 גביעי אשל / שמנת חמוצה (או אחד ואחד)

2 ביצים

3 כפות גדושות של סוכר

2.5 כוסות קמח תופח

כפית תמצית וניל


1/4 כוס שמן קנולה לשימון התבנית והסופגניות

אבקת סוכר - לבזוק מעל

ריבות שונות בטעמים אהובים, נוטלה, ריבת חלב ושות׳ -או כל דבר אחר, שאתן אוהבות בסופגנייה שלכן



מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומכניסים למקרר להתייצבות לכרבע שעה או יותר.

משמנים בנדיבות בשמן קנולה תבנית עגולה גדולה יחסית (עדיף קוטר 28 ).

בעזרת כף גלידה שמשמנים מראש בשמן קנולה, יוצרים עיגולים ומעבירים אותם לתבנית, עם מעט רווח בין כדור לכדור.




מברישים את הכדורים בתבנית בשמן קנולה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כחצי שעה או עד להזהבת הכדורים.

כשמוכן, מפרידים את הסופגניות מהתבנית ומניחים בצלחת יפה. בוזקים מעל מלא אבקת סוכר ומגישים.

בשולחן, כל אחד יכול למרוח, ״לנגב״, לזלף או כל פעולה אחרת - את התוספת שהוא אוהב.

זו גם הגשה יפה, וגם תעסוקה נחמדת וטעימה עבור הילדים.


אז ספרו לי על מתכון החנוכה המנצח שלכן, זה שאני חייבת להכיר. ממש אשמח להעשיר את הרפרטואר.

ואם הכנתן את המתכונים שפה, אשמח אם תכתבו לי, שארווה קצת נחת :-)


ושיהיה חג שמח, מאוזן ומואר לכולכן ♥



204 צפיות0 תגובות

Comments


hello-revival-2_NRQBcggnU-unsplash.jpg
%D7%9B%D7%AA%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D
מריחה-צבע-yurehz-דנה-דלתות.png
ellieelien-MpOw8c_wPio-unsplash.jpg
alyssa-strohmann-tnpr-hPOta0-unsplash.jp
bottom of page