מרק “מכבי חיפה”
עודכן: 17 בנוב׳ 2024
איכשהו קרה שצמח לי אוהד כדורגל בבית. ולא סתם אוהד – מעריץ שרוף של מכבי חיפה 🙂 בקיצור, כל מה שירוק – מקבל כעת תעדוף ויחס מיוחד. את המרק הזה אכלנו מזמן בארוחת ערב אצל אמא של עמיתוש, גיסתי, והיה מעולה! גם מייקי אכל אז ומאד אהב. אבל עכשיו, שהחלטתי סוף-סוף להכין את המרק הזה וגם קראתי לו בשם הסקסי: ״מרק מכבי חיפה״, הוא אהב את זה כפליים. עיניו הירוקות אורו כששמע את כינוי החיבה למרק, וכל אחר-הצהריים לא הרפה ושאל בכל רבע שעה האם המרק כבר מוכן. יצא מעולה, בול לערב קר, גשום וחורפי. מרק חלבי, ירוק ומפנק. נסו ותיהנו!

רשימת קניות: ראש כרובית קטן 500 גר’ ברוקולי קפוא (סנפרוסט) או טרי שמן זית בצלים קצוצים שום כתוש קמח מרק צח חלב מלח & פלפל שחור טחון אגוז מוסקט שמנת מתוקה
אפשרויות: קרוטונים, גבינה קשה מגוררת, כגון קשקוול
אופן ההכנה:
מפרידים את הכרובית לתפרחות קטנות.
שמים בסיר את הכרובית והברוקולי ומכסים במים.
מביאים לרתיחה, ממליחים ומבשלים 5 דקות.
מסננים מהמים.
בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית.
מוסיפים 2 בצלים קצוצים ו-3 שיני שום כתוש. מאדים במשך 5 דקות.
מוסיפים את הכרובית והברוקולי ו-3 כפות קמח ובוחשים היטב כדי שלא ייווצרו גושים.
מוסיפים 4 כוסות מרק צח ו-2 כוסות חלב.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מכסים ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ללהבה קטנה וממשיכים לבשל כ- 45 דקות.
מרסקים את המרק בממחה ידני ומערבבים פנימה את השמנת המתוקה (1 מיכל). מביאים לסף רתיחה, טועמים ומשפרים תיבול.
ומה למדנו, תשאלו: ובכן, הכל תלוי בהגשה. תציגו את זה בצורה מעניינת, ש״מדברת״ ללקוח, והרי לכם קליינט מרוצה. אין לי ספק שאם הייתי אומרת למייקי שבמרק ברוקולי וכרובית מדובר, הוא לא היה מסכים אפילו לטעום… מייד היה ממהר להבהיר: ״לא תודה! אני לא אוהב״, מבלי לתת לזה אפילו צ׳אנס. אז זכרו: הכל מתחיל ונגמר באיך שהדברים מוצגים. תמיד!
בתאבון ושיהיה לנו חורף חם!
Comments