top of page
חיפוש

אוכל של מסיבה

עודכן: 10 בספט׳ 2020

טוב, זו לא באמת הייתה מסיבה, אלא רק מפית שנשארה מאירוע כזה וסתם ארוחת ערב מפנקת עבור הילדים, עם אוכל של חגיגה (כלומר, שחיתות). באחד הימים שלא הזדמן לי לבשל כמו שצריך החלטתי שאני מוציאה לילדודס צ׳יפס קפוא, עבה וחתוך בזיג-זג, ממש כמו שהיה פעם בבורגר-ראנץ׳ ומכניסה לתנור. לא קורה כלום, פעם ב… – לאכול ג׳אנק פוד. אבל העובדה שאני כותבת את השורה הזו, לא באמת השקיטה את המצפון שלי והחלטתי לצרף לצ׳יפס הארור מנה קצת יותר משביעה ומזינה, ולמרות שהיא כוללת טיגון, היא עדיין ראויה בעיניי (בטח שיותר מצ׳יפס…). עם הקציצות המשגעות האלה עשיתי היכרות דרך הספר “ארוחת ילדים” של מיכל וקסמן. הן נקראות ״קציצות העוף של הדס״ וזה הולך ככה (עם הארות שלי, תוך כדי):

רשימת קניות (לכ-20 קציצות בינוניות): 1/2 ק”ג עוף טחון (אני מקפידה שיהיה לי קבוע בפריזר קילו עוף טחון, מחולק לשניים) מעט שמן זית 1 בצל גדול קצוץ קטן 1 כפית שטוחה סוכר (אני משתמשת כאן בסוכר חום) 3 כפות סויה 1 כוס פירורי לחם (עדיף להשתמש ב”פנקו” – פירורי לחם יפניים. זה משדרג פלאים!!!) לטיגון – שמן תירס או חמניות

אופן ההכנה מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והסוכר עד להשחמה. מכיוון שאני לא אוהבת ללכלך מלא כלים ונורא משתדלת להתחשב בעצמי, ברגע שהסתיימה פעולת טיגון הבצל, אני מעבירה אותו לצלחת שיתקרר מעט ועוברת להכנת הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את העוף הטחון, הסויה והבצל המטוגן. בעזרת 2 כפות יוצרים מהעיסה קציצות בגודל בינוני (אני אוהבת להיעזר ב-2 כפות כדי ליצור את הקציצות, אבל כרצונכם… ) בצלחת נפרדת שמים את פירורי הפנקו וטובלים כל קציצה משני צידיה, כך שיצופו היטב. מחממים במחבת (ההיא, זו ה”מלוכלכת” כבר מטיגון הבצל) שמן בגובה 2 ס”מ ומטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד להשחמה. מקבלים את פני הקציצות המטוגנות על גבי נייר סופג, ומגישים חם.


כמה פשוט, ככה טעים! לא ביצים, לא תבלינים מיוחדים, רעיון גאוני לטגן את הבצל עם סוכר ולהעניק לקציצות טעם מעניין ושונה. אז נכון, יש פה טיגון וארוחת הערב לא הייתה הכי בריאותית שהוגשה על שולחננו המשפחתי, אבל יש גם מקרים כאלה. חוסר זמן, הספק לא מרשים, ימים מתישים, רצון לסיים מהר עם ארוחת הערב וההכנות הקודמות לה – הן נסיבות מספיק מקלות כדי לתקתק ארוחה קלה וטעימה בטירוף, שאף דיאטנית לא תאהב. צלחת של ירקות חתוכים התיימרה לכפר על הג׳אנק והטיגון, והעיקר – הילדים היו מבסוטים, ואנחנו המבוגרים, תפסנו טרמפ על המצב ונהננו לא פחות!

סופ”ש נעים ומלא חגיגות לכולם 🙂

6 צפיות0 תגובות

Comments


hello-revival-2_NRQBcggnU-unsplash.jpg
%D7%9B%D7%AA%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D
מריחה-צבע-yurehz-דנה-דלתות.png
ellieelien-MpOw8c_wPio-unsplash.jpg
alyssa-strohmann-tnpr-hPOta0-unsplash.jp
bottom of page