לזניה חד-פעמית
עודכן: 10 בספט׳ 2020
שבועות – אחד החגים האהובים עליי – קרב ובא עלינו לטובה ולכבודו בחרתי לשתף אתכן במתכון מאלף ללזניה מיוחדת וחד פעמית, שתקצור מחמאות ולא תשאיר אף אחד אדיש.
כי זו לא הלזניה הקלאסית ההיא, של רות סירקיס, עם כל הכבוד לה ולקוטג׳ ולעלי הלזניה הרגילים. וזו גם לא זו הכבדה, עם הבשמל ושאר סיבוכי הכנה שדורשים אומנות וכישרון מיוחד במטבח. מדובר במתכון קליל, בהכנה מהירה ובטעם יוצא דופן. אז ככה:
רשימת קניות:
שמן זית
2 חבילות של רביולי (אני מעדיפה להשתמש ברביולי פטריות או גבינות, אבל גם רביולי במילוי תרד או בטטה יעשו את העבודה. הכל תלוי בטעמכם האישי).
קופסת שימורי עגבניות
1 קופסת רוטב לפסטה של “יכין”
מלח, פלפל, סוכר
אורגנו יבש
2 ביצים
כפית שום כתוש
פרמזן מגורד
גבינה צהובה – עמק
אופן ההכנה:
שמים את הרביולי בקערה.
מרתיחים קומקום ושופכים מים רותחים על הרביולי לבישול. 5 דקות יספיקו לו לגמרי.
בינתיים, עד שהרביולי מוכנים לכבודנו, מכינים את הרוטב:
מרוקנים קופסת שימורי עגבניות וקופסת עגבניות של יכין לקערה.
מוסיפים מלח, פלפל, סוכר ואורגנו לפי הטעם.
מוסיפים כפית שום כתוש ו-2 ביצים ומערבבים היטב.
מסננים את הרביולי במסננת, שוטפים במים קרים ובעדינות מערבבים עם מעט שמן זית כדי למנוע הידבקות של הרביולי זה לזה.
מורחים מעט שמן זית בתבנית פיירקס מלבנית, בתחתית ובדפנות כדי למנוע הידבקויות מיותרות אחר כך וכדי לסייע בשטיפה קלה של הכלי.
מסדרים את הרביולי אחד ליד השני, בשורות, עד שכל הפיירקס מתמלא.
מכסים את שכבת הרביולי במחצית מכמות הרוטב שהוכנה.
מפזרים פרמזן בנדיבות על שכבת הרוטב.
מעל, עוד שכבה של רביולי, רוטב ופרמזן
ואז מכסים הכל בגבינה צהובה.
אני מעדיפה ״שטיחים״ של גבינה צהובה, ודווקא לא גבינה מגורדת אבל זה לחלוטין לשיקולכם.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכחצי שעה בחום בינוני (150 מעלות).
לאחר מכן, מסירים את נייר הכסף להשחמה נוספת של כרבע שעה בתנור, עד שהגבינה הצהובה מבעבעת ומקבלת צבע שזוף ויפה.
לפני ההגשה אפשר לפזר מעט עלי בזיליקום קצוצים ו… יאמי!!!
כל כך מיוחד, טעים ולא שגרתי.
נסו ואל תשכחו לחזור ולספר איך יצא. ומי שיבקש מכם מתכון, פרגנו חזרה ושלחו אותו לבלוג בבקשה…
שיהיה חג שמח, חברים!
Comments