עוגת רוג’ר רביט
עודכן: 10 בספט׳ 2020
אני משוגעת על עוגות בחושות. כל כך כייף שיש עוגה כזו על השיש.
ביתית, טעימה, מנחמת וקלה להכנה.
שלא לדבר על כך שכשרוצים להעניק במתנה למישהי יקרה ואהובה איזו צלחת יפה לעוגה,
הכי מקסים בעיניי להעמיס עליה גם עוגה בחושה שאפינו במו ידינו…
קלה להכנה, כבר אמרתי???
זוכרים את השיחה המרתקת שלי עם עדי ארצי, התזונאית?
ובכן, את המתכון המהמם הזה קיבלתי ממנה.
עדי כותבת כך על עוגות בחושות: “הן אופציה נהדרת למשהו קטן ומתוק אחר הצהריים, כאשר אוכלים פרוסה בגודל בינוני (רוחב אצבע) ולא מפריזים. עוגה בחושה המשלבת פרי / ירק כמו עוגת גזר, עוגת תפוחים, עוגת אגסים או עוגת בננות הן “חטיף” מצוין לילדים ואפשר להכין את המתכון בתבנית מאפינס. זה נגיש, קטן ומתאים בול לנשנוש בגינה אחרי הגן…”.
אהבתי!
אז הנה המתכון המקורי (ובסיומו כמה הערות שלי):
רשימת קניות: 3 כוסות גזר ודלעת מגורדים הכי דק (יחס של 2 כוסות גזר וכוס דלעת) 5 כפות סוכר חום בהיר כף גדושה של קינמון 4 ביצים 1 כוס סוכר חום כהה 2/3 כוס שמן קנולה 2 כוסות קמח תופח (כוס קמח תופח רגיל + כוס קמח תופח מלא)
אופן ההכנה:
מערבבים את הגזר, הסוכר החום והקינמון בקערה.
הערות שלי: מהתערובת הזו התקבלו במטבחי שתי עוגות אינגליש-קייק ו-8 לבבות קטנים שנאפו בתבנית סיליקון מיוחדת. הוספתי קומץ צימוקים לבלילה ולפיכך הורדתי את כמות הסוכר החום מכוס לחצי כוס. היה מספיק מתוק גם כך! 🙂 את העוגה ניתן להקפיא ולהוציא מהקפאה לפני שאורחים ספונטניים החליטו לבוא לבקר…
ניתן לצפות את העוגה בקרם גבינה א-לה-אמריקה… זה הופך אותה לפחות “בחושה קלאסית”, למעט יותר חגיגית ולכזו שפחות נוחה לנשיאה ואריזה… (ואני בטוחה שעדי תהיה בעניין הזה פחות מבסוטה ממני, אבל הֵיי – לכל כלל יש גם יוצא מן הכלל…) אני מכינה קרם משקית אינסטנט פודינג וניל, כוס חלב ומיכל אחד של שמנת מתוקה. מקציפה היטב במיקסר ומוסיפה כ-3 כפות גבינת ריקוטה להסמכת העסק. הריקוטה מתערבבת במהירות בינונית עם הקרם במיקסר. שומרים במקרר כשעה ומורחים על העוגה כשהיא צוננת לגמרי. מתקבלת עוגה חגיגית ומפתה.
בתאבון ולבריאות!
댓글