גרנולה – ארוחת מלכים
עודכן: 10 בספט׳ 2020
יש שיאמרו ״אוכל של ציפורים״. ויש שיגידו שזו מנה לא משביעה (בעלי היקר). יש מי שיפסח עליה כי אינו אוהב את היוגורט (המטפלת האהובה שלנו), יש מי שמעדיף לאכול רק את השקדים והפקאנים הקלויים (אבא שלי), ויש מי שמשתגע רק על שיבולת השועל ושאר הגודיז, רק בלי הפיצוחים (לורי שלי)… כל אחד וההעדפות שלו.
לטעמי, הכי נהדר לאכול הכל יחד, “קומפלט” – מה שנקרא ובעיניי זו אחלה מנה: קלה להכנה, קלילה לעיכול, מזינה וגם אסתטית. בקיץ, כל פירות העונה משתלבים בה היטב: משמשים, שזיפים, ענבים, מלון, מנגו – כיד הדמיון הטובה עליכם. אני מעדיפה לערבב מקסימום שני פירות במנה, כדי שלא ליצור עומס. בימים החמים זו יכולה להיות ארוחת בוקר באותו מידה שזו יכולה להיות ארוחת ערב: בשני המקרים זו ארוחה קרירה, קלה ומתוקה. בחורף, אני אוהבת לערום על היוגורט תותים ביד נדיבה והגרנולה רק משדרגת את כל העסק.
רשימת קניות: 1 ק”ג שיבולת שועל (קוואקר) 3/4 כוס דבש 1 כוס שמן 3/4 כוס מים 3/4 כוס דחוסה של סוכר חום כהה 1 כף קינמון צימוקים (בערך כוס וחצי) שקדים טבעיים (בערך כוס וחצי) פקאן טבעי (בערך כוס וחצי) חמוציות קוקוס קלוי
אני מאחסנת בקופסאות פלסטיק ושומרת על הטריות במקרר.
ולא לפחד להוסיף מעט דבש על היוגורט, לפזר עוד קינמון, או לשדרג עם חתיכות חלבה / שערות חלבה, חתיכות שוקולד ועוד. כל תוספת קטנה כזו, מקפיצה את המנה למקומות אחרים.
בתאבון לכם וסופ”ש מוצלח!
Comments