ארוחת שבת מפנקת – ולא לשבתות בלבד
עודכן: 9 בספט׳ 2020
יצא לי לכתוב פה כבר בכמה הזדמנויות על הפנקייקס שלנו, שבעיקר מוגשים אצלנו בשבתות,
ועל איך שהילדים שלנו משתגעים על זה וכל שבת הופכת חגיגה בזכותם.
ובכן, ביום ההולדת של לורי, שכללה השנה רק בנות (ועל כך כאן) החלטנו להכין ארוחת בנות מפנקת,
הכוללת – איך לא!? – פנקייק!!!!!
אז לנוכח כל הבקשות למתכון, ביקשתי רשות משי-לי ליפא המתכונאית היפה והאופה (ולא רק)
לחלוק איתכם את המתכון שלה, שהוא מבחינתי, מנצח ודייר קבע אצלנו!
והנה הוא לפניכם:
בקערה גדולה מערבבים: 1 כוס קמח (אני משתמשת בקמח תופח. אם משתמשים בקמח רגיל, יש להוסיף כפית גדושה של אבקת אפייה) רבע כוס סוכר קמצוץ מלח 1 כוס חלב ביצה גדולה 2 כפות שמן חצי כפית תמצית וניל
טורפים את הכל לבלילה חלקה במחבת, ממיסים מעט חמאה על להבה נמוכה – בינונית מטגנים תלוליות מהבלילה (תלוי בגודל הרצוי לכם) מטגנים כל פנקייק 2-3 דקות עד שנוצרות בועות מעל פני השטח הופכים ומטגנים עוד כדקה, עד שהפנקייק מוכן.
לכמויות גדולות (היו 15 בנות ביום ההולדת) הגדלתי את הכמות פי 4.
בשבת רגילה, כשזה רק אנחנו, אני רק מכפילה את הבלילה הנ״ל.
אצלנו אוהבים לאכול את הפנקייק עם פירות העונה:
תותים חתוכים, תפוזים, קיווי, בננות פרוסות או כל דבר אחר שאוהבים ויש בנמצא.
אבקת סוכר תמיד מוסיפה הידור, סירופ מייפל תמיד יימצא על השולחן,
וביום ההולדת הוספתי גם סירופ שוקולד וקצפת.
הכלללל חוסל! והיה שוס אמיתי!
ולמעשה, תמיד יוצא מוצלח, ייצוגי ומפנק.
ממליצה גם לכם לנסות.
בשבת או בכל יום אחר בשבוע…
Commenti